Urządzenia i Akcesoria
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 porcje
Składniki
-
olej do natłuszczenia
Warstwa kefirowo-kokosowa
-
250 - 270 g mleczka kokosowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
-
250 g kefiru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Warstwa pomarańczowo-malinowa
-
250 g wody
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
300 g pomarańczy bez białych błonek (albedo) i pestek, pokrojonych na kawałki
-
125 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych125 g malin, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.9 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
245.1 kJ /
58.6 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy sernik japoński
1 Std. 45 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 Min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 Std. 20 Min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 Std. 50 Min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 Std. 15 Min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 Std. 45 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 Std. 30 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Deser z marchewki i nerkowców
25 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min